image/svg+xml Openclipart flag-europe

Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm

5/5.0 (3 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Uniek zout uit Portugal: Het bronwaterzout van VehGro is afkomstig van kleine zoutboeren in Portugal. Het wordt met de hand gewonnen en behoudt daardoor zijn zuivere kristalstructuur.
  • plus-circle Rijk aan mineralen: Het bronwaterzout bevat natuurlijke mineralen zoals magnesium, calcium en kalium, die kunnen bijdragen aan een gebalanceerd dieet.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik: Dit buitengewone zout kan gebruikt worden in soepen, stoofschotels, op vlees en vis, en zelfs als mondspoeling. Het voegt een zoutige smaak en een witte kleur toe aan gerechten.
Details

Portugees Bronwaterzout

Dit bronwaterzout is een van de beste zouten op aarde. Het is uitvoerig getest en afkomstig van kleine zoutboeren in Portugal, aan het zuidelijke uiteinde van de 33 km lange breukzone van Porto de Mos Rio Maior, waar het zout is opgestuwd. Het zout is een oeroud zout dat 200 miljoen jaar geleden is ontstaan door de uitdroging van een oerzee. Het zout wordt door ondergrondse waterlopen uit het gesteente gespoeld en stroomt als pekel in bronnen naar de oppervlakte. De pekel wordt met traditionele houten gereedschappen van het oppervlak geschraapt, met de hand gezeefd en in grote piramides in de zon gedroogd. Door het vele handwerk dat hierin zit, produceert men slechts 12 ton zout per jaar.

De ontdekking van deze zoutlaag

Toen men in 1950 in het gebied op zoek ging naar aardolie en aardgas werd een 2000 meter dikke zoutlaag gevonden. Prehistorische vondsten uit de omgeving wijzen er op dat het zout al ruim voor de Romeinse tijd gewonnen werd. Dit bronzout is uniek in Europa en wordt beschouwd als het beste zout van Portugal.

Zeer zuiver zout

Het bronwaterzout wordt nu nog steeds met de hand gewonnen; andere manieren leveren geen zuiverder en hogere kwaliteit zout op. Alleen met deze voorzichtige winmethode, blijft het zout de zuivere kristalstructuur behouden. De kleur is wit en de smaak is natuurlijk zoutig.

Veelzijdig zout voor in de keuken.

Het is te gebruiken in soepen, stoofschotels, op vlees en vis. Ook kan het gebruikt worden als mondspoeling.

Specifieke eigenschappen Portugees bronwaterzout:

  • < 97,1% NaCI
  • 0,49% Mg
  • 0,38% Ca
  • 1,48% K
  • 35,7% Na

Waar kan ik Portugees Bronwaterzout kopen?

Gemakkelijk Portugees Bronwaterzout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Portugees Bronwaterzout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Portugees Bronwaterzout aanbieding meer.

Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde Portugees Bronwaterzout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30118-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Bronwaterzout
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Portugal
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 37 g
Zout -
Reviews
star star star star star
heerlijk
Een mooi kwaliteitsprodukt. Licht vochtig, maar fijn voor dagelijks gebruik (behalve in een molen).
star star star star star
Lekker zout, makkelijk in gebruik
Lekker zout, handig in gebruik
star star star star star
Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm
Dit is een erg lekkere zout soort wat niet heel overheersend is, maar wel echt heel natuurlijk en biologisch. Door dat de zoutkorrels ook niet heel groot zijn is de smaak ook niet overheersend.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op