Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm

Dit zout behoort tot de beste zouten der aarde. Dit bronnenzout is door zijn bijzondere verschijning uniek in Europa en geldt al lange tijd als het beste zout van Portugal.… Lees hieronder verder...
Vanaf € 2,36
Op voorraad
SKU
30118-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Bronwaterzout

Dit bronwaterzout is een van de beste zouten op aarde. Het is uitvoerig getest en afkomstig van kleine zoutboeren in Portugal, aan het zuidelijke uiteinde van de 33 km lange breukzone van Porto de Mos Rio Maior, waar het zout is opgestuwd. Het zout is een oeroud zout dat 200 miljoen jaar geleden is ontstaan door de uitdroging van een oerzee. Het zout wordt door ondergrondse waterlopen uit het gesteente gespoeld en stroomt als pekel in bronnen naar de oppervlakte. De pekel wordt met traditionele houten gereedschappen van het oppervlak geschraapt, met de hand gezeefd en in grote piramides in de zon gedroogd. Door het vele handwerk dat hierin zit, produceert men slechts 12 ton zout per jaar.

Geschiedenis

Toen men in 1950 in het gebied op zoek ging naar aardolie en aardgas werd een 2000 meter dikke zoutlaag gevonden. Prehistorische vondsten uit de omgeving wijzen er op dat het zout al ruim voor de Romeinse tijd gewonnen werd. Dit bronzout is uniek in Europa en wordt beschouwd als het beste zout van Portugal.

Kwaliteit en gebruik

Het bronwaterzout wordt nu nog steeds met de hand gewonnen; andere manieren leveren nauwelijks zuiverder en hogere kwaliteit zout op. Alleen met deze voorzichtige winmethode, blijft het zout de zuivere kristalstructuur behouden. De kleur is wit en de smaak is natuurlijk zoutig. Het is te gebruiken in soepen, stoofschotels, op vlees en vis. Ook kan het gebruikt worden als mondspoeling.

Specifieke eigenschappen Portugees bronwaterzout:

  • < 97,1% NaCI
  • 0,49% Mg
  • 0,38% Ca
  • 1,48% K
  • 35,7% Na

Premium Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm

Bronwaterzout Portugal 0.1-5 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde bron en meerzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.