kala namak zout

Kala Namak is niet schadelijk !

In 2003 onderzocht het Federale Instituut voor Risicobeoordeling (BfR), Kala Namak vanwege de relatief hoge concentratie waterstofsulfide. Waterstofsulfide is een giftig gas dat zelfs bij lage concentraties ruikt naar rotte eieren. Het BfR besloot op basis van de resultaten dat aan Kala Namak "zwart zout" of ook wel "Black Salt " in de dosering zoals gebruikt in de Indiase keuken geen gezondheidsrisico's worden toegekend.

Kala Namak in gebruik

De kala namak zout of Black Salt geeft het voedsel een zwavelachtige smaak. Dit is gewenst in India vooral in fruitsalades, chutneys, Chaats of op de populaire Raitas. Speciaal aanbevolen is dit Indiase specerij zout te gebruiken in groenten en exotische vruchten, maar ook toepassing op vis is zeer geliefd. Het zout geeft ook longdrinks of vruchtendranken een buitengewone smaak. Voor veganisten, wordt de zwarte zout vooral gewaardeerd aan tafel vanwege zijn ei-achtige smaak.

Geïnteresseerd in Kala Namak