Blog

 • Alles wat je wilt weten over Vitamine A en voeding
  18 januari 2023
  2 view(s)

  Alles wat je wilt weten over Vitamine A en voeding

  Vitamine A is een essentiële voedingsstof die betrokken is bij vele belangrijke lichaamsfuncties, waaronder gezichtsvermogen, immuunsysteem, huid- en haargroei, weefselonderhoud en reproductie. Lees er hier meer over en leer welke producten goede bronnen zijn van Vitamine A.
 • Biologische Stevia bestaat niet
  18 januari 2023
  18 view(s)

  Biologische Stevia bestaat niet

  Stevia Extract is gemaakt van de bladeren van de plant Stevia Rebaudiana. Je zou dus zeggen dat deze natuurlijke zoetstof ook biologisch geteeld kan zijn. Toch is dat niet zo. Naturaplaza legt hieronder uit hoe dat zit.
 • Paddenstoelen Extracten
  13 januari 2023
  35 view(s)

  Paddenstoelen Extracten

  Paddenstoelen extracten zijn rijk aan voedingsstoffen en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Ze bevatten onder andere antioxidanten, vitamines en mineralen die o.a. bijdragen aan een gezonde immuunfunctie.
 • Wat is vitamine D3 en waar is het goed voor?
  20 oktober 2022
  77 view(s)

  Wat is vitamine D3 en waar is het goed voor?

  Vitamine D3 is een essentiële vitamine die het lichaam helpt bij de opname van calcium en fosfor. Het helpt ook bij de ontwikkeling en het onderhoud van sterke botten en tanden.
 • Vitamine B11 (Foliumzuur)
  19 oktober 2022
  30 view(s)

  Vitamine B11 (Foliumzuur)

  Vitamine B11, of foliumzuur, is cruciaal voor het menselijk lichaam. Het helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen en beschermt tegen veranderingen in het DNA die tot kanker kunnen leiden.
 • De schaal van Scoville
  26 juli 2022
  72 view(s)

  De schaal van Scoville

  De Scovilleschaal is een maat die in 1912 door Wilbur L. Scoville is bedacht.

  Hij meet de pikantheid (pikante warmte) van pepers en ander pikant voedsel. Hij loopt van 0 tot 16.000.000 SHU's`

 • Agave Siroop
  17 mei 2022
  504 view(s)

  Agave Siroop

  Agave siroop is een biologische zoetstof die van nature wordt gewonnen als een melkachtig wit sap van de ananas vormige kern (Pinas) van de Blue Weber Agave, een cactus-achtige plant afkomstig uit …
 • Wat is Vriesdrogen?
  1 februari 2022
  1118 view(s)

  Wat is Vriesdrogen?

  Vriesdrogen is een techniek, die wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen. Het is een industriële methode om zaken te drogen bij temperaturen onder het vriespunt.

 • Betulinezuur
  3 januari 2022
  308 view(s)

  Betulinezuur

  Betulinezuur is een plantaardige stof die met name in grote hoeveelheden terug te vinden is in berkenbast en de paddenstoel Chaga. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het een krachtige antioxidant is met antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Ontspannende Golden Milk (Kurkuma thee)
  3 januari 2022
  177 view(s)

  Ontspannende Golden Milk (Kurkuma thee)

  Wilt u na een drukke dag even ontspannen en tot rust komen? Neem dan eens dit recept door voor een heerlijke golden milk. Deze thee is ook nog eens erg gezond, kurkuma is namelijk één van de gezondste specerijen ter wereld.
 • Gember detox thee
  24 december 2021
  79 view(s)

  Gember detox thee

  De detox thee die ook helpt om van je opgeblazen gevoel af te komen. Deze thee bevat Gember, Kurkuma, Cayennepeper, Citroen en Kaneel. Heeft u zin gekgregen in een lekker kopje gember thee, neem dan dit recept voor gember detox thee door.

 • Jamaicaanse Jerk Chicken Marinade
  16 december 2021
  62 view(s)

  Jamaicaanse Jerk Chicken Marinade

  Op de witte stranden van Jamaica wordt kip in de beroemde jerk chicken marinade geroosterd boven een houtvuur. Met dit recept grill je op warme zomerdagen je eigen jerk chicken op de barbecue... lees meer...
 • Rode kool
  28 oktober 2021
  54 view(s)

  Rode Kool met Appel

  Bent u op zoek naar een heerlijk gerecht vol met gezonde groente en fruit? Neem dan eens dit recept door over rode kool met appel. Het gerecht is rijk aan diverse mooie smaken.
 • Wat zijn Antioxidanten?
  26 oktober 2021
  398 view(s)

  Wat zijn Antioxidanten?

  Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam...
 • Vitaliteitsprogramma
  13 oktober 2021
  111 view(s)

  Vitaliteitsprogramma

  Maak nu kennis met ons vitaliteitsprogramma!

  Reinig je lichaam in de detoxfase. Verhoog je weerstand in de fase energie en immuniteit en houd je gezondheid op peil in de Onderhoudsfase

 • Tomatensoep
  7 september 2021
  59 view(s)

  Thaise Tomatensoep met Citroengras

  Heeft u thuis binnenkort een gezellig etentje of wilt u gewoon een lekker gerecht maken voor de familie? Neem dan eens dit recept door voor een Thaise tomatensoep met citroengras.
 • Wat is Kiemarm?
  12 augustus 2021
  830 view(s)

  Wat is Kiemarm?

  Voeding bevat verschillende microben, zoals bacteriën en ziektekiemen. Biologische ingrediënten bevatten van nature veel meer microben dan conventionele ingrediënten. Dit komt omdat biologische voeding niet met pesticiden wordt behandeld
 • Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië
  12 augustus 2021
  195 view(s)

  Biologische Kokosolie uit de Filipijnen en Indonesië

  Kokosnootolie is een populair ingrediënt in de voedings- en cosmetica-industrie. Onze kokosolie is Fairtrade en wordt op een eerlijke manier gemaakt en betaald.
 • Home-made iced tea
  28 juni 2021
  66 view(s)

  Home-made iced tea

  Wat is er lekkerder met zomers weer dan een verfrissend koud drankje. Maak met dit recept gemakkelijk en snel jouw eigen ijsthee! Kweek nu ook je eigen biologische munt...
 • BBQ rub-recept
  7 mei 2021
  82 view(s)

  BBQ rub-recept

  De zomer komt er weer aan dus dat betekent heerlijk weer om lekker te barbecueën. Je kunt natuurlijk zelf de kruidenmix maken, maar wij hebben verschillende kant-en-klare...
 • Amandelbrood met Banaan
  27 april 2021
  83 view(s)

  Amandelbrood met Banaan

  Probeer eens dit heerlijke amandelbrood met banaan, erg lekker en zonder toegevoegde suikers. Dus niet alleen erg lekker ook nog gezond dus!

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.