Berkensuiker Xylitol

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Berkensuiker Xylitol? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,53
Op voorraad
SKU
30022-conf
+ -

Xylitol (Berkensuiker) werking

Xylitol heeft een hydraterende werking op de huid en kan de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid verhogen. Xylitol is een natuurlijk alternatief voor suiker. In bijna iedere tandpasta zit Xylitol en het zit vaak in kauwgom voor wittere tanden. Xylitol draagt bij aan een evenwichtige pH waarde in je mond en het voorkomen van tandplak.

Wat is Xylitol (Berkensuiker)?

Xylitol bevindt zich als natuurlijke suikeralcohol in veel groentesoorten, fruit en de schors van verschillende bomen. Ons berkensuiker wordt uitsluitend gemaakt van berken- en beukenhout uit Scandinavië. De Xylitol wordt op een zeer complex wijze via het houtsuiker (xylose) gewonnen. Fijn gesneden hout wordt vermengd met water. De hout-watermassa wordt dan gezuiverd en gefilterd tot alle andere stoffen volledig van de xylitol gescheiden zijn.

Gebruiksmogelijkheden

Door zijn zoete smaak is Xylitol een makkelijke suikervervanger. Wanneer er in een recept gevraagd wordt om 100 gram suiker kun je het 1-op-1 vervangen door 100 gram Xylitol berkensuiker. Er hoeft dus niets omgerekend te worden. Bij gebruik in verzorgingsproducten dien je het eerst tot een poeder te vermalen.

Berkensuiker is als natuurlijke zoetstof geschikt voor diabetici

Berkensuiker is bijna net zo zoet als suiker. Het heeft iets minder zoetkracht als de bekende geraffineerde (witte) tafel suiker maar beïnvloedt de bloedsuikerspiegel slechts licht. Deze suiker is dus heel goed geschikt voor diabetici, de glycemische waarde is namelijk slechts 7. Bovendien bevat het veel minder calorieën dan geraffineerde suiker.

Waar kan ik berkensuiker xylitol kopen?

Gemakkelijk berkensuiker xylitol kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je berkensuiker xylitol kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele berkensuiker xylitol aanbieding meer.

Berkensuiker Xylitol van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde berkensuiker xylitol komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Berkensuiker Xylitol van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Berkensuiker Xylitol toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Berkensuiker Xylitol? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.