image/svg+xml Openclipart flag-europe

Berkensuiker Xylitol

5/5.0 (4 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Berkensuiker Xylitol? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijk alternatief voor suiker met een glycemische waarde van slechts 7.
  • plus-circle Bevat minder calorieën dan geraffineerde suiker.
  • plus-circle Draagt bij aan een evenwichtige pH waarde in de mond.
Details

Xylitol (Berkensuiker) werking

Xylitol heeft een hydraterende werking op de huid en kan de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid verhogen. Xylitol is een natuurlijk alternatief voor suiker. In bijna iedere tandpasta zit Xylitol en het zit vaak in kauwgom voor wittere tanden. Xylitol draagt bij aan een evenwichtige pH waarde in je mond en het voorkomen van tandplak.

Wat is Xylitol (Berkensuiker)?

Xylitol bevindt zich als natuurlijke suikeralcohol in veel groentesoorten, fruit en de schors van verschillende bomen. Ons berkensuiker wordt uitsluitend gemaakt van berken- en beukenhout uit Scandinavië. De Xylitol wordt op een zeer complex wijze via het houtsuiker (xylose) gewonnen. Fijn gesneden hout wordt vermengd met water. De hout-watermassa wordt dan gezuiverd en gefilterd tot alle andere stoffen volledig van de xylitol gescheiden zijn.

Gebruiksmogelijkheden

Door zijn zoete smaak is Xylitol een makkelijke suikervervanger. Wanneer er in een recept gevraagd wordt om 100 gram suiker kun je het 1-op-1 vervangen door 100 gram Xylitol berkensuiker. Er hoeft dus niets omgerekend te worden. Bij gebruik in verzorgingsproducten dien je het eerst tot een poeder te vermalen.

Berkensuiker is als natuurlijke zoetstof geschikt voor diabetici

Berkensuiker is bijna net zo zoet als suiker. Het heeft iets minder zoetkracht als de bekende geraffineerde (witte) tafel suiker maar heeft een glycemische waarde van slechts 7. Bovendien bevat het veel minder calorieën dan geraffineerde suiker.

Waar kan ik berkensuiker xylitol kopen?

Gemakkelijk berkensuiker xylitol kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je berkensuiker xylitol kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele berkensuiker xylitol aanbieding meer.

Let op:

De gezondheidsclaims in deze tekst zijn nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Berkensuiker Xylitol van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde berkensuiker xylitol komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Berkensuiker Xylitol van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Berkensuiker Xylitol toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Berkensuiker Xylitol? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30022-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Kleur Wit
Aanbevolen gebruik 1:1 met normale huishoudsuiker
Ingrediënten Berkensuiker
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Finland
Merk Holyflavours
HS-Code 17029095
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 241 kcal / 1000 KJ
Eiwitten 0,0 g
Koolhydraten 99,9 g
Vetten 0,0 g
Verzadigde Vetten 0,0 g
Vezels -
Natrium -
Zout 0,0 g
Reviews
star star star star star
Topprodukt
Lekker en smelt zeer aangenaam op de tong. Dit is lekkerder als gewone suiker en heerlijk in de thee
star star star star star
good flavour enhancer
The birch sugar is really delicious for sweetening certain products so that you can still get that delicious taste from products you don't really like. Good buy!! (Translated from Dutch)
star star star star star
goeie smaakversterker
De berkensuiker is echt heerlijk om bepaalde producten te verzoeten zodat je toch die lekkere smaak krijgt aan producten die je toch niet zo lekker vindt. Goede koop!!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op