Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm? Kijk hier verder…
Vanaf € 3,96
Op voorraad
SKU
30167-conf
+ -

Oorsprong van Bamboezout

Het gebrande zout ontleent aan de bamboe zo een steeds hoger mineralengehalte, dat toeneemt met het aantal brand processen. Het zout is zeer basisch en afhankelijk van de concentratie varieert de pH-waarde tussen 9 en 12. Om deze reden wordt gezegd dat het bamboezout een met zuur overbelast organisme weer in balans kan brengen. Het complexe productieproces wordt nog steeds uitgevoerd op de traditionele wijze, zonder gebruik te maken van massaproductietechnieken. Dit resulteert in een zeldzaam en waardevol product, dat maar beperkt verkrijgbaar is.

Het toepassen van Bamboezout

Het gebrande bamboezout heeft een extreem zoute smaak, is fijn als poedersuiker en voelt zeer aangenaam aan. Bamboezout is geschikt voor het zouten van rauwe groenten. Het geeft typisch Koreaanse gerechten met rijst of gierst een bijzondere smaakbeleving.

Dit bamboezout is zeezout dat op traditionele wijze meerdere keren gebrand wordt in bamboebuizen. Boeddhistische monniken van Koreaanse afkomst gebruikten dit zout reeds 1000 jaar geleden als ritueel genezend zout voor de koreaanse bevolking en kruiden er hun magere voedsel mee. Nog steeds wordt het zout in Korea op traditionele manier vervaardigd.

Men pakt zeezout samen in bamboebuizen en dicht deze met klei. De buizen wordt vervolgens gebrandt in op dennenhout gestookte ovens. Daarna wordt het zout uit de bamboe gehaald, losgeklopt en weer opnieuw ingepakt in een nieuwe bamboebuis. Deze cyclus wordt één tot negen keer herhaald en de temperatuur neemt met elke brandcyclus steeds verder toe, van 1000 tot 1500 graden Celsius.

Specifieke eigenschappen Bamboezout:

  • < 81,2% NaCI.
  • 15,04% O.
  • < 1% Cu.
  • 0,8% K.
  • 0,0078% Fe.
  • 0,0009% Mn.

Waar kan ik gebrand bamboezout fijn kopen?

Gemakkelijk gebrand bamboezout fijn kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je gebrand bamboezout fijn bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele gebrand bamboezout fijn aanbieding meer.

Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde gebrand bamboezout fijn komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.