Alpenzout uit Oostenrijk Fijn 0.5-1 mm
Alpenzout is, zoals de naam al doet vermoeden, een steenzout, dat diep is opgesloten onder de massieve steenlagen van de Oostenrijkse Alpen in het hart van Salzkammerguts. He… Lees hieronder verder...
Extra accessories
Beschrijving:
Alpenzout is, zoals de naam al doet vermoeden, een steenzout, dat diep is opgesloten onder de massieve steenlagen van de Oostenrijkse Alpen in het hart van Salzkammerguts. Het Alpenzout is ongeveer 250 miljoen jaar geleden ontstaan, door klimatologische en geologische veranderingen, die werden veroorzaakt door uitdroging van een oeroceaan. Het Oostenrijkse steenzout, de zogenaamde bergkern, is de meest waardevolle schat van de Salzkammergutes. Het voormalige zeezout werd bij de vorming van de Alpen diep opgesloten in de bergen. Tot op heden ligt het zout, dat vele essentiële mineralen bevat, goed opgeslagen in het hart van Salzkammergutes, beschermd tegen alle milieu-invloeden. Al vele duizenden jaren wordt dit natuurlijke alpenzout door bergmannen gewonnen, uit alleen de beste meest zuivere natuurlijke zoutlagen. Reeds in de Bronstijd werd het Alpenzout via handelsroutes naar veel delen van Europa getransporteerd en was Alpenzout een zeer waardevolle grondstof.
Ingrediënten:
87,3% NaCl., 4,8% SO4, 16100 mg./kilo , 0,86% Ca, 0,40% Mg., 1,2% K.
Gebruiksaanwijzing:
Bijzonderheden: optisch zeer aansprekend rood-bruin culinair steenzout
Smaak: zeer intensieve krachtige smaak
Gerechten: ideaal voor de donkere vleessoorten
Artikelnummer | 30087-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Productvorm | Poeder |
Ingrediënten | Alpenzout |
Speciale Eigenschappen | Hygroscopisch, Conventioneel, 100% Natuurlijk |
Land van teelt | Oostenrijk |
Merk | Holyflavours |
HS-Code | 25010091 |
Private Label mogelijk? | Ja |
Energie (kcal/kJ) | - |
Eiwitten | - |
Koolhydraten | - |
Vetten | - |
Verzadigde Vetten | - |
Vezels | - |
Natrium | 35 g |
Zout | - |