Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,48
Op voorraad
SKU
30165-conf
+ -

Herkomst en winning van Afrikaans sneeuwvlokkenzout

Langs de gehele 1600 km lange kust van Namibië ligt de Namib, de oudste woestijn ter wereld. Aan die kust komt diepzeewater uit Antarctica omhoog en botst daar tegen de warme lucht van de woestijn. Als gevolg hiervan hangt er tot 200 dagen per jaar een dikke mist boven het water. De lange kust wordt daarom ook wel de 'skeleton coast' genoemd, want ze ligt bezaaid met de wrakken van honderden gezonken schepen.

Vorming Afrikaans Sneeuwvlokkenzout

Op slechts enkele dagen per jaar, wanneer de omstandigheden, veel zon, lage luchtvochtigheid en lichte wind, precies goed zijn wordt fleur de sel gevormd. Het drijft op het water als een flinterdun zoutlaagje, sterk op sneeuw lijkend. Deze laag wordt door de wind naar de oevers van de zoutpannen geblazen en daar met de hand geoogst en vervolgens onder de woestijnzon gedroogd. De zoutpannen liggen in natuurreservaten en zijn een paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers. De "Afrikaanse sneeuw" zoals het Fleur de Sel liefkozend in Namibië wordt genoemd, is de edelste versie van het zeezout. Afrikaans Sneeuwvlokkenzout.

Smaak en Gebruik

De productiewijze zorgt ervoor dat het zout alle mineralen en sporenelementen behoudt, die het zo waardevol maken en het zijn speciale smaak geven. Het zout heeft een licht krokante zoutstructuur en je proeft de smaak van de Afrikaanse zon en Antarctische frisheid. Top koks en fijnproevers waarderen dit sneeuwvlokkenzout om zijn fijne zilte smaak. Het is bijzonder geschikt voor het nazouten van allerlei vis- en zeevruchten gerechten en als vingerzout.

Specifieke eigenschappen Afrikaans sneeuwvlokkenzout:

  • 97,1% NaCI.
  • 0,12% Mg.
  • 0,43% SO4
  • 0,17% Ca.
  • 0,06% K.
  • vochtpercentage 1-2%

Waar kan ik Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm kopen?

Gemakkelijk Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm aanbieding meer.

Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.