image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Aardappelzetmeel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Aardappelzetmeel Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van biologische aardappelen
  • plus-circle Bevat geen proteïne en vet
  • plus-circle Breed scala aan toepassingen in de voedingsindustrie
Details

Aardappel

De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf ook aardappelen worden genoemd. De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Geschiedenis

De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaande ontdekkingsreizigers. Maar omdat boeren wisten dat de stengels en de vruchten van de plant niet eetbaar waren, dachten ze dat de knollen dat ook zouden zijn en werd ze alleen gebruikt als varkensvoer. Pas in 1727 werd de aardappel voor het eerst in Friesland als volwaardig voedsel erkend.

Sinds de 18e eeuw is de aardappel in veel Europese landen een van de basisvoedingsmiddelen geworden. Aardappel is een belangrijke bron van koolhydraten en ze bevatten ook vitamine B6, vitamine C en vezels.

Aardappelzetmeel

Deze aardappelzetmeel is zetmeel gewonnen uit de knol van de aardappel. In de cellen van aardappels komen zetmeelkorrels voor. Om het zetmeel te winnen worden de aardappelen vermalen, geraspt (waardoor zetmeelkorrel vrijkomen), gescheiden en gedroogd tot poeder. In tegenstelling tot maiszetmeel en tarwezetmeel, bevat aardappelzetmeel weinig proteïne en vet.

Gebruik

In de voedingsindustrie wordt dit zetmeel onder andere gebruikt in de Aziatische keuken voor het binden van noedels en sauzen. Daarnaast wordt het gebruikt in winegums, borrelnootjes en chips en als bindmiddel in bakkerijproducten. Aardappelzetmeel geeft een heldere binding en brengt geen kleurverandering van de te binden vloeistof teweeg. Bij Naturaplaza kunt u biologisch aardappelzetmeel kopen. Wilt u een ander zetmeel kopen? Kijk dan hier.

Waar kan ik biologisch aardappelzetmeel kopen?

Gemakkelijk biologisch aardappelzetmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch aardappelzetmeel kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch aardappelzetmeel aanbieding meer.

Aardappelzetmeel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch aardappelzetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Aardappelzetmeel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Aardappelzetmeel Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Aardappelzetmeel Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80172-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Aardappelzetmeel
Vitamines en Mineralen Vitamine B6, Vitamine C
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Finland
Merk Holyflavours
HS-Code 11081300
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 335 Kcal / 1400 kJ
Eiwitten 0.1 g
Koolhydraten 82 g (sugars: 0 g)
Vetten 0 g (saturated: 0 g)
Vezels < 0.1 g
Natrium < 0,01 mg
Zout < 0,01 g
Reviews
star star star star star
Goed product!
De aardappelzetmeel is een erg goed product, goede service van Naturaplaza, heel blij met deze aankoop en zeker aanrader!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op