Aardappelzetmeel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Aardappelzetmeel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,54
Op voorraad
SKU
80172-conf
+ -

Aardappel

De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf ook aardappelen worden genoemd. De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Geschiedenis

De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaande ontdekkingsreizigers. Maar omdat boeren wisten dat de stengels en de vruchten van de plant niet eetbaar waren, dachten ze dat de knollen dat ook zouden zijn en werd ze alleen gebruikt als varkensvoer. Pas in 1727 werd de aardappel voor het eerst in Friesland als volwaardig voedsel erkend.

Sinds de 18e eeuw is de aardappel in veel Europese landen een van de basisvoedingsmiddelen geworden. Aardappel is een belangrijke bron van koolhydraten en ze bevatten ook vitamine B6, vitamine C en vezels.

Aardappelzetmeel

Deze aardappelzetmeel is zetmeel gewonnen uit de knol van de aardappel. In de cellen van aardappels komen zetmeelkorrels voor. Om het zetmeel te winnen worden de aardappelen vermalen, geraspt (waardoor zetmeelkorrel vrijkomen), gescheiden en gedroogd tot poeder. In tegenstelling tot maiszetmeel en tarwezetmeel, bevat aardappelzetmeel weinig proteïne en vet.

Gebruik

In de voedingsindustrie wordt dit zetmeel onder andere gebruikt in de Aziatische keuken voor het binden van noedels en sauzen. Daarnaast wordt het gebruikt in winegums, borrelnootjes en chips en als bindmiddel in bakkerijproducten. Aardappelzetmeel geeft een heldere binding en brengt geen kleurverandering van de te binden vloeistof teweeg. Bij Naturaplaza kunt u biologisch aardappelzetmeel kopen. Wilt u een ander zetmeel kopen? Kijk dan hier.

Waar kan ik Biologisch aardappelzetmeel kopen?

Gemakkelijk Biologisch aardappelzetmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Biologisch aardappelzetmeel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Biologisch aardappelzetmeel aanbieding meer.

Premium Aardappelzetmeel Biologisch

Aardappelzetmeel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.